Protestantse Gemeente Kerkdriel
Home
Agenda en nieuws
Diensten
Contactpersonen
Kerkenraad
Wat te doen bij....
Gedachtenispaneel
Foto's
Gebouwen
Gemeente zijn
Begraafplaats
Archief
Sitemap
ANBI
Beleidsplan 2022-26

Het paneel in gesloten toestand. Een deel van deze zegen staat staat ook in Hebreeuwse letters onderaan het paneel uitgebeeld van rechts naar links te lezen. Onder deze tekst staat in dun gedrukt de Nederlandse vertaling, terwijl aan de bovenzijde de tekst staat: Gedenkt uw geliefden.
Op de voorzijde zijn twee zegenende handen te zien die het Licht, het beeld van Gods aanwezigheid in ons midden zegenen maar meer nog zegenen zij als het ware de gestorvenen van wie de namen zich aan de binnenkant van de zijpanelen bevinden. De beide handen verwijzen naar de priester uit Israƫl die de AƤronitische zegen uit Numeri 6 vers 22-27 uitspreekt.
Op het middenpaneel zien we mensen op weg naar het Licht, hoe zij als het ware in het licht van Gods aanwezigheid worden getild. Het licht in dit schilderij is een beeld, een naam voor de onnoembare God. De dynamiek van het stralende licht wordt weergegeven in de grote cirkels, cirkels die uitwaaieren naar de zijpanelen, die donkerder van kleur en stiller zijn.
Op elk zijpaneel is een engel te zien die een brandende kaars draagt als teken van de wacht houden. De engel waakt over ons, een teken en beeld van Gods aanwezigheid in ons leven. In de zijpanelen worden de namen geschreven van wie gestorven zijn; zij die ons zijn voorgegaan.

Protestantse Gemeente Kerkdriel  | kerkenraadkerkdriel@xs4all.nl